Ardennen informatie

Op deze pagina vind u diverse informatie terug over de Ardennen. Tevens bieden we u hier diverse tips en leuke bezienswaardigheden aan welke u terug kunt vinden in de Ardennen. Lekker een weekendje weg in de Ardennen is natuurlijk al leuk en gezellig, maar er is van alles te beleven in de Ardennen. De Ardennen informatie pagina proberen we zo goed mogelijk bij te houden. Heeft u zelf nog tips? Laat het ons dan weten zodat we deze pagina verder kunnen aanvullen.

Ardennen vakantiehuizenAlgemene informatie over de Ardennen

De voertaal in de Ardennen is over het algemeen zoals bekend Frans, dit is voor de meeste mensen geen probleem maar hou er rekening mee dat u met Nederlands zich niet overal verstaanbaar kunt maken. De Ardennen is een mooi en uitgestrekt gebied in ons land en als u een natuurliefhebber bent kunt u hier prachtige (bos) wandelingen maken, neem hiervoor wel goede schoeisel mee, want hoewel de meeste wandelingen over het algemeen wel over verharde paden gaat, wil het ook wel eens voorkomen dat u over zand/ slecht onderhouden rotspaadjes gaat. Hierdoor raden wij de wandelliefhebbers voor zover ze dit al niet van plan waren om goede wandelschoenen mee te nemen.

De Ardennen zijn het hele jaar door prima te boeken voor een weekendje weg, een week of misschien zelfs langer tijdens de zomervakantie. De temperatuur in de Ardennen is vaak een paar graden onder die van bij de kust. Tijdens de zomerperiode is het hier ook heerlijk genieten van zomerse temperaturen, maar vooral in de winter wil het kwik regelmatig ver onder het 0 gradenpunt belanden. Ideaal als u wilt genieten van een weekendje weg in de winter met sneeuw. Sneeuw valt er namelijk regelmatig in de Ardennen en voor de wintersporters zal dit toch niet voldoende zijn, maar voor degene die willen genieten van een prachtige tot wel sprookjesachtige omgeving is het zeker een aanrader. En dat op maar 2 uur rijden afstand over het algemeen. Hou er wel rekening mee in de winter dat u eventueel sneeuwkettingen meeneemt voor het laatste stukje. De snelwegen worden over het algemeen goed sneeuwvrij gehouden, maar zeker als uw vakantiewoning wat meer in de Ardennen ligt kan het laatste stukje wel eens moeilijk bereikbaar worden zonder sneeuwkettingen.

Handige informatie over de vakantiewoningen

Het is voor u handig om te weten dat de meeste huisjes in de Ardennen niet all-inclusive geprijsd zijn, waar u bij een vakantiepark als een Center Parcs over het algemeen boekt tegen een prijs en dat is het, is het bij een los huisje in de Ardennen over het algemeen zo dat de eindschoonmaak en de verbruikskosten van Elektriciteit niet in de prijs inzitten. Dit komt omdat de meeste huisjes olie gestookt zijn, hierdoor zijn deze verbruikskosten los van de huurprijs en moet u deze achteraf betalen. Het staat overal duidelijk bij, maar het is wel een ding waar u rekening mee moet houden. De prijzen die u op onze website terugvind zijn gekoppeld aan een specifieke datum en zijn excl. verbruikskosten en eventuele bijkomende kosten van de reisaanbieder voor het maken van een boeking.

De losse vakantiewoningen die u via een Chalets.nu of Belvilla boekt staan over het algemeen los in de Ardennen. Hierdoor kan het zijn dat u uw sleutel een paar km verderop moet halen. Zeker bij het plannen van een route of als u wat later bij uw geboekte vakantiewoning bent dient u hier wel rekening mee te houden. Bij het maken van de boeking en de bevestigingsinformatie zal dit ook duidelijk vermeld worden. Lees daarom de informatie goed door voordat u gaat rijden.

Vakantie organisaties

Er zijn diverse vakantie organisaties welke een complete reis naar de Belgische Ardennen aanbieden. Via ons vind u diverse tips en links naar de diverse reis organisaties en huisjes verhuurders. Een vakantie naar de Ardennen kunt u namelijk vrij eenvoudig online regelen en hoeven geen dure reisbureau’s meer tussen te zitten. Via www.vakantiejager.nl en Groepshuizen.nl kunt u mooie vakantiewoningen voor nette prijzen terugvinden naar België.

Weekend ardennen
Logo
Shopping cart